Tips!


Racerkaka med saffran

Den här kakan är som godast nybakad, just tagen ur ugnen. Servera den ljumen till en kopp kaffe. Till den här kakan behöver du en rund form, ca 1 1/2 liter.

4 4 dl vetemjöl (ca 240 g)
1 1 dl strösocker
2 2 tsk bakpulver
1/4 1/4 g saffran (1/2 kuvert)
75 75 g smör
2 2 dl mjölk
Till formen:
matfett och ströbröd
Till garnering:
4 4 msk pärlsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200° och smöra och bröa en kakform. Mät upp mjöl, socker och bakpulver och blanda samman. Finfördela smöret i mjölblandningen.

2. Lägg saffranet i mjölken och rör ner det i mjölblandningen. Klicka upp smeten i formen och strö över pärlsockret.

3. Grädda kakan i ca 30 minuter. Låt kakan svalna en stund i formen före servering.


Antal portioner:10

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0