Tips!

Måla läpparna

1932 tog Max Factor fram världens första läppglans X-Rated, som faktiskt inte gick i pension förrän 2003. I dag, nästan 80 år efter introduktionen, är läppglanset kvinnans bästa vän. Plastapplikator, pensel, skummigummitopp, glans, matt, transparent, eller rött – det finns att välja på.

Läppstift
Klassikern läppstift håller i sig och är inte längre så torrt som det var förut. De senaste åren har läppstiftets popularitet ökat, delvis pga av att många läppstift idag har återfuktande egenskaper eller en primer som grundar och ger läpparna fukt. Lancôme L’absolu rouge är frekvent på KICKS topplista.

 

Produkttips: Clinique

 

Max Factor Lipfinity

 

Gloss

Det finns en uppsjö gloss att välja mellan. Lancôme Juicy Tubes har legat etta på KICKS topplista över mest sålda gloss i snart 2 år. Lång hållbarhet och glosseffekt brukar vara det som avgör valet.

 

Produkttips: L’Oréal Glam Shine 6 h

 

Lancôme Juicy Tubes

 

Gloss med Spf

Man kommer ofta ihåg att skydda ansiktet med solskyddsfaktor men läpparna glömms lätt bort. Men man behöver inte använda solskyddsfaktor på stift, utan nu finns fler och fler helt vanliga gloss som innehåller spf för att skydda läpparna mot solens skadliga strålar.

 

Produkttips: Clarins Sun Lip Balm

 

Plumping

Ju större desto bättre. Istället för läppinjektioner finns gloss som gör att läpparna sväller och blir synligt större. Så kallade plumpers, innehåller ofta ingredienser som peppar och kanel som ökar blodcirkulationen i läpparna och gör att de sväller. Se upp om du är känslig. Det kan bränna till ganska ordentligt - helt ofarligt förstås!

 

Produkttips: Citylips

 

IsaDora Pump n’ Plump

 

 

Vårdande

Om man inte är ute efter färg och gloss och bara vill återfukta sin läppar kan man använda ett cerat eller ett vårdande läppbalsam. Exempelvis rosvax verkar vårdande för läpparna.

 

Produkttips: Clarins Moisture Repleneshing lip Balm


Lunchat på Laponia

Hej hejs, har varit ute och lunchat på Laponia nu vid tolv tiden. Lite roligare mat där än om man skulle ha stekt upp rester från igår. ;p

Blev förresten inte Luleå idag utan vi åker imorgon på morgonen istället. Ska sova på Arcus campingen där borta med husvagn. (hehe och nä vi tror inte att det är sommar men det går campa med husvagn på vintern också)
Är fortfarande depp över att missa HW...

Har ni tänkt klä ut er och till vad?




Luleå imorgon då.

Ja då ska jag packa nästa väska till Luleå i helgen. Ska ju till "Arcus messan" ni vet. :) Så det blir tyvärr inget HW-firande för mig. :( Känns ju lite tråkigt men som sagt vad gör man inte för pengar ibland.
Hade igentligen tänkt dra till Luleå med bussen på morgonen med Minna men det vart inget eftersom ingen igentligen hade något att köpa så det får bli en annan gång. ;p

Godnatt cuties!




Papers







Sömnlös natt...

Har verkligen inte sovit bra inatt kan jag ju säga. Somnade väl kanske vid fem/sex på morgonen och vaknade vid elva. Är så j*vla trött nu att det finns inte. Men sen ska man ju på bio idag klockan tre. ;p Så nu är det bara att ta sig nån stans och göra någonting. Duscha tex och ta fram nya kläder. :) Skriver efter bion.




Hoppas den är rolig, annars är det inte värt ;)

.



Run this town







Idol Tove i norrmejeriersreklam!





Samma tjej?


Tratt och bandage...

Godmorgon, eller ja, morgon och morgon. Igår blev det då att fara till Minna en stund och se på tv, prata mm. :) Mysigt. Minna har gått och blivit sjuk så vi orkade inte fara ut heller. :)

Idag så har jag hjälpt till och städat lite. Har damsugit soffan och vädrat soffkuddarna. Duktig tjej! Just nu sitter jag bara och skrattar åt Trixa. Hon går omkring med tratt på skallen och bandage runt ena tassen. ;p Varför? jo för att i morse så satt hon och bet sig på tassen och först tänkte jag ju inte på att hon gjorde det men sen när jag kollade vad det var så var ena klon nästan lös. Mmm, inte så mysigt nä... Lilla sjuklingen tycks aldrig bli frisk.


Jump!




Den lilla sjöjungfrun is the shit!

Haha, har nyss sett "den lilla sjöjungfrun" på datan. Igår såg jag ju en disney film på bio och sen ska jag se en till disney film på onsdag. ;p haha men man ska ha kvar lite barnasinne eller hur? kanske har kommit i nån ålderskris fast det brukar man ju ha vid trettio eller fyrtio år och inte vid femton.. strange or what?  

Nja men nu var det ju inte så att jag skulle skriva ett inlägg om mitt beroende av disney filmer utan jag ska berätta att jag har fått sms av gullungen idag, Hanna<3 som är i österrike nu på nån slalom grej och kommer hem nästa fredag sa hon. Saknar henne så det var kul att hon hörde av sig ;) Kostar ju henne ganska mycket pengar så det var ju gulligt att "slösa" pengar på mig eller hur man nu ska säga. :p




Kom hem cutie!

Chillchill och matlagning

Tjooo h*ror! Hur har ni haft det idag då?

Sitter forfarande och chillar med datan och chill kläder. :) Skööönt säger jag bara. Ska strax ta och laga lite mat till mig och ebba. Blir nog kötfärsås och spagetti (stavning?) så om ni råkar se att det ryker på tingstigen så vet ni ju att det är vårt hus som brinner och då kanske ni kan vara snälla att ringa en brandbil eller nåt.. :) Tack på förhand! ;) hehe







Nyårs outfitts!

Ja, jag vet att det är lite tidigt men va f*n det ska börjas i tid brukar man väl säga. ;p




.


Godmorgon!

Godmorgon godmorgon hör fåglar sjunga glatt, godmorgon godmorgon i köööör!
Heheh som ni ser är jag på bra humör idag. Kan det bero på att det är lov eller? Kanske det, men också för att jag har fått sova ut för första gången på ett bra tag känns det som. Har dessutom en katt som är jätte gosig i famnen. ;p

Planer för idag... Hmm tror att jag bara ska chilla idag och sen får vi se vad kvällen har att erbjuda.

Vad ska ni göra idag då? :)


Ut och kut igen...

Tjo tjo, har nästan just kommit hem efter bion och nu ska jag ut igen, på bio ;p hehe jaja, kan ju vara intressant. Ska nog försöka slå rekord i bio besök, är ju på god väg. Ska typ på bio på onsdag också med Linnea igen. ;)
nä men då säger jag hejhejs igen då. :p




.


Bio ikväll igen...

Ska gå på bio ikväll med Linnea men jag vet faktiskt inte om Minna ska med.. Jaja, vi ska då se G-force hehe. Ni vet den där animerade filmen från disney picsar typ. ;) Det kommer ju säkert att sitta hundra små ungar och skratta under filmen plus vi också då, haha nä men det blir skoj. :) Ska gå och fixa mig lite för jag ska på bandy med Minna och Linnea klockan tre och jag sitter här i morgon ruffs typ. ;p Hejshejs




Det är lugnt, jag lever

Hej och ja jag vet att min uppdate har varit skit dålig. Tror inte att jag har lagt upp någonting på typ tre dagar eller nåt sånt. :) Men nu ska jag ta mig i r*ven och skriva lite snabbt.
Har varit i Luleå och jobbat igår heeela dagen. Har sålt 550st korvar ;p Spyr om jag känner lukten av kokt korv nu bara så ni vet... Sen nästa helg ska jag tyvärr också jobba, jag vet, det suger att jobba över halloween men vad kan jag göra åt det va? Jaja, vad gör man inte för pengar ;)

Igår så kom jag hem ganska sent ändå så jag for till tjejerna och var med dom ett tag men jag var helt slut typ. hade ju varit vaken sen klockan 05.15 så ni förstår nog. Somnade till filmen vi såg typ ;p
Som tur var så hämtade Idas syster oss vid ett typ och drog nån ragg. ;) Sen körde hon hem oss och jag kommer då inte ens ihåg att jag gick och la mig, hehe.

Vad har ni haft för er då? :)








Just innan messan öppnade :) Jqag stod och sålde med Mickaela som är
från Luleå. Så lite kul var det ju ;p



amanda var också med för ovanlighetens skull ;)
Ursäkta bilden men jag tog korten med mobilen så...


.



 



 


  

Mitt fel!

Aj då, sorry blev lite fel igår. True blood är först ikväll och inte igår... Så ikväll klockan 22.00 på svt1 kan ni som vill se true blood. ;p



Har funderat lite...

Nu har jag funderat lite och kommit på att jag kanske ska bränna ner lite låtar på en skiva och ge till dom på Linqvist eftersom att dom bara spelar SrP3 hela dagarna så det är ju inte alltid det är musik. Jag menar roligt att gå och ska köpa kläder och sen har dom en diskussion på radion typ "Ja en dag vaknade jag och insåg att jag var shopberoende bla bla bla... det är lika bra att spara pengarna istället och göra något roligt" eller "man känner igen grissperma på färgen, den har en gul aktig nyans som...." hehe okej kanske inte precis så men ni fattar. Nä daxs för lite ny musik i högtalarna!








haha, ja sånt här kan man ju få gå och höra på när man kommer till Lindqvist ;p


Dagens plagg är....




News about Trixa

Har fått lite info om Trixa idag och hon kommer att få stanna en dag till bara för att vara säkra på att det funkar med antibiotikan och sånt där. Så troligtvis imorgon kommer hon hem. :) Men idag hade hon då fått i sig lite mat och sånt där så det går ju framåt. :p


Jobbade över lite idag...

Hejs, har nästan just kommit hem efter en rätt lång dag på Lindqvist. Glömde bort tiden men så kan det ju gå ibland. :) Ska bara lägga in detta inlägg och dagens plagg och sen bär det iväg ut igen. Ska på clubkväll hos Lindqvist. ;p heheh, mitt nya hem eller? Nä men nu ska jag väl börja runda av och säga hejs. Missa inte "treu blood" ikväll kl 22.00 på svt1. Hejssvejs!




Dagens plagg är...






Alltihopa från Urban outfitters :)

 


Sorry!

Har inte varit bästa uppdateringen här på bloggen men i Söndags så blev vi akut tvungna att åka in med Trixa till Öjebyns vetersinär klinik för att hon har börjat bajsa och spy blod... Så hon har varit dä över natten och nu ska jag bara ringa till Pappa och höra hur det är med Henne. Är ju då hos mamma nu som ni kanske förstod :p

Sen idag så har jag varit på Lindqvist, första dan, men det var ganske kul faktiskt. Trodde att det inte skulle finnas så mycket att göra men det gjorde det ju. :) Fick dessutom sluta lite tidigare idag eftersom att det var rätt lugnt där på eftremiddagen. Så det var bra :)

Vad har ni gjort då? Sen kanske jag måste säga krya på er till alla som är sjuka därute!

 

 

 


Stackars liten!

DRar iväg till Öjebyn nu.. Med trixa

Bär det av till expert idag då

Ska nog fara förbi expert på en stund och kolla på telefoner men jag tror att jag åxå ska kika in på elgiganten och såna där ställen för att se vad som är bäst och billigast. Hoppas bara att jag inte blir pank... :(

JO, just det ja. Har ju hunnit vara förbi Lindqvist och jag skulle börja på Måndag vid halv tio och sen fick jag sluta fyra och ta lunch när jag ville. :) Blev bra arbetstider måste jag säga. Sovmorgon typ ;p




Blev typ kär i den här mobilen från Elgiganten! Vad tycker ni om den?
Den kostar ca 3000:-. Ganska bra pris ändå ;p

Vad tycker ni?

Vad tycker ni om...



Idol Camilla?

.


Pigg och kry!

Godmorgon allihopa! Sovit gott?


Idag ska jag till Lindquist kläder igen och prata med Maud om vilka arbetstider jag ska ha. Sen hade jag tänkt ta ännu en långpromenad med Sigge. Tjejerna är borta på basketmatch så jag är lonely:(
Får önska dom lycka till. :)






Idol hos Hanna ikväll.

Snart bär det iväg till Hanna för jag, Amanda, Hanna, Agnes, Elina och Minna (tror jag) ska se idol där. För er som kanske missat det så är det "Michael Jacksson tema" ikväll, så det blir spännande! Se you later!
pusspuss







Dax för en liten tur med Sigge

Sak ta en vända med Sigge nu, blir nog borta i drygt 40min. Jag har faktiskt börjat gå varje dag. Då känns det då som om jag rör lite på mig iallafall. :p Tjoo!




Min sötnos och Ebbas fötter. :p

.



Fredag hela veckan! Nä för sen kommer lördag ;p

Så har man haft sin sista skoldag på två veckor! Känns ganska j*vla härligt. :) Sak ju praoa nästa vecka och sen är det en veckas lov. Så då blir det Lindquist kläder nästa vecka. Känns ju bra. Var där idag för att fråga dom vilka arbetstider jag skulle ha och lite sånt men min handledare var inte där så jag ska gå dit imorgon.

Vad hade ni tänkt hitta på ikväll då? :)






Åhh, jag får panikångest attacker här.
Måste skaffa mig en ny mobil och en dator!
kommer ju bli dyrt som bara den känner jag... :s





Dagens plagg är...




Welcome to the club darlings! ;D

Tips!

Rätt mascara för dina fransar

Vibrerande mascaror, tubmascaror, klotborste och gummiborste. Mascaran har de senaste åren utvecklats och förändrats och finns nu i alla tänkbara former för att passa olika ögon och franstyper. För mycket mascara på borsten eller för lite, för smal borste eller för tjock  - mascara är en smaksak. Bästa kompisens favorit kanske inte alls passar dina egna fransar. Prova dig fram och se vilken som passar dig bäst.

Gummiborste

+ Bra för dig som tycker att det är svårt att applicera mascara utan att det blir klumpigt. Gummiborsten är smal, taggig och böjbar. Den fördelar mascaran jämnt och kommer enkelt åt alla fransar
- Borsten kan kännas något hård i jämförelse med en vanlig borste

 

Produkttips: Max Factor Masterpiece mascara

 

Vårdande

+ Om man har känsliga ögon eller sköra fransar kan det vara bra att använda en mascara som innehåller vårdande ingredienser.
- Vissa vårdande mascaror kan vara svårare att ta bort än en vanlig mascara.

Produkttips: Lumene Blueberry mascara

 

Volymborste
+ Om man är bra på att applicera mascara och är ute efter fylliga fransar som tar för sig så bör man satsa på en volymmascara.
- Om man har små korta fransar eller fransar som sitter tätt mot globlinjen kan det vara svårt att applicera en volymmascara då borsten är ganska stor. Det är även svårare att komma åt alla småfransar

 

Produkttips: Maybelline Colossal mascara

 

Vibrerande

+ Den vibrerande mascaran är den senaste innovationen. Borsten vibrerar ca 7000 gånger i minuten vilket medför att mascaran lägger sig runt hela fransen och når de allra minsta fransarna.
- Kan kännas obehagligt i början att borsten vibrerar mot fransarna.

 

Produkttips: Lancôme Ôscillation mascara

 

Rund borste

+ Den klotformade mascaran fokuserar på färre fransar i taget vilket ger mer volym och bättre separation. Den runda borsten kräver lite mer appliceringsteknik. Men när du väl får till det kommer du åt varenda frans och fransarna blir långa och separerade.
- Svår att applicera till en början. Inget för den som har bråttom på morgonen.

 

Produkttips: L’Oréal Telescopic explosion mascara

 

Tvåstegsmascara med tubteknologi

+ Eftersom tvåstegsmascaran består av en primer och en mascara ger den mycket volym. Tubteknologin innebär att mascaran lägger sig som en tub runt fransen och är därför mycket lättare att ta bort. Tvätta ansiktet med ljummet vatten och mascaran ramlar enkelt av i tuber.
- Tar lite längre tid då man applicerar i två omgångar.

 

Produkttips: L’Oréal Double Extension Beauty Tubes

 


Tips från makeupartisten! Sicksacka med borsten över fransarna, på så sätt kommer du åt alla fransar. En öppnad och använd mascara håller i ca 5mån. Därefter börjar mascaran torka ut och innehåller mycket bakterier och smuts som du inte vill ha i närheten av dina ögon.


Vadå jobbig?!

Tjing tjong! Ni anar inte hur ortoligt trött jag har vairt idag. Så där skrattigt trött nu i slutet av dagen men nu är jag bara "vill-sova-trött". Jobbigt jobbigt så nnu ska jag ta mig en liten snabb tupplur och sen blire att plugga igen. Matte. Blää, blir ännu tröttare bara jag tänker på det.



Blire en liten powernap för min del! Sköööönt..

Hahaha! Det brinner, det brinner!

Oj, herregud vad jag är sämst på att laga mat när jag är med Hanna ;p Eller rättare sagt Hanna som är sämst på att laga mat när hon är med mig. Vi stod och lagade mat, jag skar grönsaker och Hanna stekte köttet, sen började brandvarnaren tjuta och jag fick ju typ hjärtstillestånd och trodde först att det brann nånstans men sen när jag tittade mot Hanna så såg jag ett jätte rökmoln eftersom att hon inte hade startat fläkten. Sen skratta jag så att jag höll på att dö, ärligt talat! ;p





Det här kunde har varit vår balkong... Haha. Lämna aldrig Hanna
ensam i ett kök :p

Dagens plagg är...



denna säkert varma och sköna cardigan från Kappahl och....




...en lite annorlunda skapelse från Acne. (fram-coh bakbild)


Sist men minst ;) så valde jag den här sjalen som pricken
över i:et och en liten färgklutt. Den också från Acne.

Hanna och jag sitter...

Hanna och jag sitter och kollar på hundar på blocket ;p och hittar många snyggingar. Jag kan ju berätta det för er som inte vet att jag hade tänkt skaffa mig en liten en (hund, men ni kanske fattar) när och om jag flyttar vilket jag mest troligt gör. Då hade jag tänkt mig en chihuahua eller en papillon blandnig av nåt slag. Har hitta några super fina som jag kan tänka mig :)


Hade tänkt mig den svart/vita längst till vänster på denna bild eller....

den här lilla killen som jag skulle tro är en blandning av både chihuahua
och papillon. :)

Till skolan! Hejs :)

Godmorgon sötisar! Sovit gott?

Har hunnit med det mesta nu men ska bara ta på mig ytterkläderna sen är jag redo. Väntar bara på Hanna som ska gå med mig :) Idag går vi ju bara till två och jag och Hanna hade tänkt hitta på nåt, får se vad vi gör. Kanske tar en motins runda= ut och gå. Behövs ju kan man ju säga. Blir ju typ hårdbantning till badet imorgon. :p Nä men jag ska börja avrunda. Senare idag får ni se ungefär hur vår klass tröja kanske ska se ut :)
pusspuss





Här en bild från dom som köpte Dexter, en av valparna! Visst är han söt.

Ännu en bild, lite senare skulle jag tro :) Gullunge!

Dagens plagg är...




massa klockor från Net-a-porter. :)

Dagens plagg är...




Denna blänkande skapelse från Nelly/sofis utvalda favoriter.

Underklädes frossa


Har varit och kikat på lite höstiga underkläder från twilfit och hittat en massa fina kreaktioner. Enjoy!




Det bra är att det finns mer ;)



back to reality!

Tjena tjena. Är ni lika trötta som jag är? Har premiär kört skoter idag. Vet ni hur härligt det var då?! Längtar tills våren då man får ta kortet :p Sitter just nu och skriver från morfar och berits dator efterom att vi är i avaviken. .:) har en massa prov att plugga till idag som ska göras i veckan varav två imrogn så igentyligen skulle jag väl ha gjort det men så blev det inte. jaja får ta det ikväll. .:)






Dagens plagg är...




Underbara sjalar från H&M

Blir att toffla ikväll :(

Ja, kommer sitta uttråkad på en typ familjemiddag ikväll i stugan. hade ju några planer annars men så blev det inte. Hatar att ha folk som betämmer vad jag ska göra och vart jag ska vara. Usch! Nä så nu blir det att packa ful- kläderna och chilla ikväll. Bloggar när jag kommer hem..




Scary! :s


Rappatack 9cd!

Jaa! Nu äntligen är det lördag som vi alla har väntat på! Så, vad ska ni göra ikväll?

Nån som såg idol igår? Eller kanske bättre att fråga vem såg inte idol igår? :) Det var då inte rätt som åkte ut iallafall. Tyckte att det var dax för Camilla att åka men nu går det ju inte göra något åt det.
Jag var hos Agnes och såg idol med Minna, Kalle, Elina och Agnes då såklart. :) Vi hade skoj men sen skulle ju Minna, Agnes och Kalle skriva ett inlägg på deras klassblogg så då satt jag och Elina och rappade om vår klass. Vi skulle nog ha spelat in så att ni fick höra men tyvärr blev det inte så. Vi bara satt och kom på ord eftersom och låtarna blev skitbra! Heheh, vi var ju dock inte så seriösa men men. :)








Vad ska jag göra ikväll, jo...

hej hejs. Mår ni bra alla underbara? :)

Idag hade vi ju prov i svenska som jag kanske skrev igår? Det gick ganska bra ändå tror jag :) eller hoppas iallafall.

Sen idag har jag också provsjungit några låtar till senare "event" alltså uppträdanden. Spännande spännande. Ni får tyvärr inte veta vilka låtar som tränats än. Det får bli en liten överraskning. kanske till och med lägger upp som ljudspår sen på bloggen. You would like that ha?

Nå vad säger ni Fredag imorgon! Yippie!!




Kärleken är...

Ja, som ni kanske sett eller hört så är det säsongsstart för bonde söker fru ikväll klockan åtta på TV4 men det där tycker jag bara är överdrivet. Det går ju ut på samma sak som allt annat går ut på i tv nuförtiden. Hitta kärleken. men dock kan man ju bara inte strunta i att titta hur det går för bönderna då och då. Kärlek är spännande  och bra.  Men om sorgen är kärlekens pris, varför vill man då älska? Ska man vara rädd för att älska? Kärlek är som solsken efter regn och sorgen är som regn efter solsken. Det blir ett kretslopp av känslor som man både vill och inte vill känna, tyvärr så kommer man inte ifrån någon av dem. Men se det med positiva ögonse det mellan tårarna eftersom att tårarna är bevis på att man kan älska, torka dem inte, för vem vill inte ha kärlek på sina kinder?

Jag älskar DIG, glöm inte det...






 

Dagens plagg är...



Fendi Suede knee-high bootsFendi Suede knee-high boots
dessa hööööga stövlar från net-a-porter :)

Att göra ikväll...












Dagens plagg är....






Desse transparenta plagg från Monki :)


Ett vanligt inlägg skulle det här bli då...

hej hej godingar. Sitter här hemma och är barnvakt till min lilla syster Ottilia. Nu vill hon baka chokladbollar så jag ska hjälpa henne med det men först ett litet inlägg :) Idag var det nutidsorientering på skolan och jag var ju jätte bra som vanligt. Hehe nja, inte så jätte. ;p Vi missa slöjden pga det. Surt! Jag gillar ju slöjd. Bland det bästa jag vet.

Amanda ringde nyss och fråga om jag ville med på ragg ikväll. Kanske drar ut en sväng då. :) Får se, är faktiskt lite trött ;p Jaja. nu skriker min syster efter hjälp så kanske är dax att rulla lite bollar ;)
pusspuss




Det snöar, det snöar!?

Det är Oktober och det snöar ute! Snälla ta mig härifrån. Kul med vinter nu i typ 6 månader medans sommaren bara är i typ två månader. :( Visst det kan ju vara kul med lite snö, tex köra skoter och mysiga mörka kvällar men jag menar det är kallt, man måste klä sig i varma kläder som bara är stora och tjocka, man får torra och pruckna läppar, håret blir elektriskt och allt blir stelt. Nä, tacka vet jag värmen och solen. ;)




VS       

Dagens plagg är....





 den lilla söta svarta från H&M :)

Söndag morgon... härligt

Ja, godmorgon ni underbara! Sovit gott? Jag har :p
Var jätte trött igår kväll efter att ha slipat trappan och lagat mat sen fyra. :) Gjorde tre rätters middag med cupcakes som efterrätt. Jag har några bilder på dom som ni kan få se sen. Dom blev super bra!

Så, vad gjorde jag igår då? Jo jag var med Amanda vid nio. Vi satt ochsnackade och sen begav vi oss till Statiol och köpte lite godis. :) Sen gick det en film på tv som vi såg som var ganska bra. Men båda två var ganska trötta så efter filmen så for hon hem och jag började göra kväll, ni vet tvätta bort smink mm. :)

Har inte hunnit göra så mycket nu på morgonen men jag har faktiskt hunnnit packa ihop lite. Ska vara hos mamma i veckan igen. :)




min outfitt for today :)


Dagens plagg är...





den här enkla men snygga klänning från Nelly :)

Tips!

Perfekt yta steg för steg


1 - Dagcreme

Nu när du rengjort din hy ligger färre hudceller kvar och stör huden. Applicera din dagcreme och låt den torka in ordentligt. Förutom att återfukta så skyddar dagcremen huden från att få missfärgade porer. Välj dacreme efter din hudtyp.
 
Dr. Hauschka flytande dagcreme


2 - Primer

En primer grundar, jämnar ut, slätar till samt döljer rodnader och stora porer. Dessutom skyddar den huden mot yttre påverkan. Primer ersätter inte foundation, utan jämnar snarare ut och förbereder vägen för den. Primer ger en perfekt bas till din foundation och gör att makeupen håller sig fräsch längre!

Tips från makeupartisten! Ett vanligt fel är att applicera för mycket primer vilket ger ett motsatt resultat. Applicera på t-zonen för att få en mattande effekt och sedan efter behov i resterande delar av ansiktet för att jämna ut.

Produkttips: 



Clarins Instant Smooth Perfecting Touch
  Lumene Beauty Base Mattifying Primer
  Smashbox photofinish

 

3 – Foundation
Välj en foundation som passar din hudtyp och efter det resultat du vill ha. Väljer du en flytande foundation, applicera med foundationpensel för bästa resultat. Börja applicera din foundation mitt på ansiktet och dra ner mot käkbenet. På så sätt undviker man att hårfjunet i ansiktet lägger sig åt fel håll.

Välj foundation efter hudtyp
Problemhy (acne): Välj en lätt foundation som andas. Gärna mineralmakeup som innehåller naturliga mineraler som motverkar acne och låter huden andas. Se till att produkten innehåller zink, det har en motverkande effekt på acne.
Produkttips: 



bareminerals foundation
Fet /blank hy: Välj en foundation med mycket puder i vilket mattar huden. Se upp för flytande foundation som lätt blir oljiga på fet hy.

Produkttips:


IsaDora Hydralight
 
Kanebo compact puder

Torr hy: Använd en foundation som inte är så pudrig, det torkar ut huden ännu mer. Välj en flytande med återfuktande egenskaper.

 

 

Produkttips:
IsaDora Lift & Cover foundation


Lumene Rejuvenating foundation


Blandhy: Om du har blandhy kan du använda samma foundation som en med fet/blank hy. Se till att ha två olika som du kan alternera mellan då din hud kan vara fet eller torr från dag till.

Välj foundation efter resultat

Heltäckande resultat: Välj en flytande foundation. För bästa resultat applicera med en foundationpensel istället för svamp. Läs mer om penslar här!

Produkttips:
Clinique Superfit foundation


Elizabeth Arden Intervene foundation


Matt resultat: Välj en ganska torr foundation med mycket puder för att matta ner.

Produkttips:
Clinique Skin Smoother


Naturligt resultat: Välj en mineralfoundation. Den ger bra täckning men låter samtidigt huden andas och ger ett fint naturligt resultat.

Produkttips:
bareminerals spf 15


Välj rätt nyans: Prova alltid ut nyansen på käkbenet och helst i dagsljus. KICKS butiker är anpassade för att återge dagsljus. Välj hellre en lusare än mörkare nyans. Fråga makeupartisterna i KICKS butiker om du har svårt att hitta rätt.

Tips från makeupartisten! Eftersom din hudton förändras med årstiden bör du ha en ny foundation för varje säsong. Har du mogen hy – välj en foundation med extra fukt och utjämnande effekt.

 

4 – Concealer

En concealer är lite som en koncentrerad foundation. Den hjälper dig att dölja mörka ringar under ögonen, dämpa röda nyanser t. ex kring näsvingarna, dölja finnar eller ljusa upp runt ögonen. En concealer med rosa ton döljer grå/blåa toner bäst och är perfekt att dölja mörka ringar under ögonen med. Grå ton döljer röda toner och passar därför bra till finnar och utslag. Köp med fördel en palett med olika nyanser så har du allt behöver! Applicera med fördel med en pensel.

 

Tips från makeupartisten! Val av nyans är det viktigaste. Har du en för mörk nyans poängterar du problemområdet istället för att dölja det. Välj hellre en nyans ljusare än din hudton och sudda väl. Avsluta med lite foundation om det behövs!

Produkttips:
Lumene Beauty Base palett


Lancôme longues tenue

Ut med hundarna

Godmorgon, ja jag var vaken klockan nio typ. Någon väckte mig. :p jaja nu är jag då vaken och pigg och kry. Sak ut med hundrna en sväng men sen blir det att tapetsera som bara den. :p spännande hur resultatet kommer bli. :) Vi hörs sen!




Nu har jag varit duktig

Nu har jag varit duktig och städat. :) Har plockat och damsugit. Apropå det så håller vi på att tapetsera här på Tingstigen. Så vi skulle riva bort den gamla tapeten idag och tapetsera imorgon. :) Kommer bli jätte bra! Ni får se före och efter bilder sen när det är klart. :p

Ikväll blir det väl att vara med bästbrudarna och kanske dra nån ragg. Inte fjortisragg då. Och vi ska inte heller stå och dansa på rondellen. :) Sånt håller vi inte på med, vi mogna.
Ska höra med tjejerna hur det blir sen. Brukar ju lösa sig.
Hanna och Bea for till Piteå idag och ska sova där så dom lär vi ju inte se. :p Jaja, ska göra några ärender nu så hejshejs.



Bilden är från i sommras :) vad kort hår jag hade :p



Dagens plagg är...





en liten anorlunda skapelse från stayhard. :)

Nu får ni se!

Hade lovat att visa er hur det blev i örat så nu får ni se det! Bra va?!




Syns kanske inte super bra. :) vill byta örhänge men måste vänta några
veckor till. Blää, är less på "läkploppen" kanske byter jag lite tidigare.



När tårarna rinner...

Usch, vad känslosamt allt var. och nu tänker ni kanske vadå usch, det är ju fint med känslor. Men det är aldrig roligt att känna sorg och saknad.

Mitt framträdande gick bra. Tur, säger jag bara, att jag fick sjunga i början. Tror inte att jag skulle ha klarat det då. Började gråta sen när jag satte mig ner och kikade åt Minnas håll. Gumman grät ju. Ville bara springa fram och krama om henne. Kände mig rätt hjälplös.

Ja, nu ska jag koppla om och fara på skolan. Ska bara äta lite först. Hejs hejs!



Nu bär det iväg till skolan. :)

Nervös tjej...

Ahh, shit vad nervös jag blev. :p Har suttit och tänkt för mycket. För försöka koppla av lite. Önska mig lycka till!
pusspuss





Söt Minna!

Dagens plagg är...





Som ni kanske inte har missat så står leggingsarna i fokus i höst och dom
får gärna sticka ut. :) Byxorna ska helst vara lappade istället för trasiga ;p


Tips!

5 steg till vackra naglar

Vackra naglar kräver vård och tar lite tid. Men en kombination av olika produkter ger dig ett långvarigt resultat och välmående naglar.

 

Det här behöver du:
nagelbandscreme

nagelbandspinne

diamant- eller glasfil
flerstegsfil
nagelolja

nagelborste

1.Tvätta dina händer noggrant i ljummet vatten med mjukgörande tvål. Använd gärna nagelbandsborste för att få riktigt rent under naglarna och runt nagelbanden.

2. Applicera en mjuk nagelbandscreme på nagelbanden och massera in ordentligt. Det blir lättare att försiktigt skjuta tillbaka nagelbandet med en nagelbandspinne, för längre nagelbädd och friskare intryck.

3. Fila form och längd med hjälp av en diamant- eller glasfil. Fördelen med en diamant-eller glasfil är att nageln inte flisar sig även om du drar fram och tillbaka.

4. Nu är det dags att polera nagelbädden med en flerstegsfil. Det sista steget polerar upp en fin och glansig yta. När naglarna är polerade och blanka kan du avsluta med en nagelbandsolja på nagelbanden. Det finns nageloljor för olika behov, be om råd om du är osäker på vad du behöver.

5. Nu är det bara att välja färg på nagellacket. Använda alltid ett underlack innan du applicerar nagellacket – applicera två lager för en heltäckande yta. Avsluta med ett skyddande överlack som gör att färgen glänser och sitter längre.

 



Imorgon gäller det!

Ja, så är det fredag imorgon och helg. Minna har bett mig sjunga "tro med Marie Fredriksson" på hennes farfars begravning imorgon och det ser jag fram enot men det kommer ju bli väldigt känsligt när jag väl står där framme och alla hundra personer kommer sitta i bänkarna och gråta. Klart man blir berörd av stämningen och tårarna och värst blir det om jag tittar på Minna. Då lovar jag säkert att jag kommer börja gråta eftersom att jag har gått igenom det här med minna och varit där när hon varit ledsen. Det känns i hjärtat och lämmnar sina spår. Ingen vill ju se sina närmaste vara ledsna.
Känns bra och inte konstigt alls att stå där. Jag vet ju syftet med det. Jag ska vara med och ta avsked. Jag är stolt över mig själv, ja det får man vara.





RSS 2.0