Tips!

Perfekt yta steg för steg


1 - Dagcreme

Nu när du rengjort din hy ligger färre hudceller kvar och stör huden. Applicera din dagcreme och låt den torka in ordentligt. Förutom att återfukta så skyddar dagcremen huden från att få missfärgade porer. Välj dacreme efter din hudtyp.
 
Dr. Hauschka flytande dagcreme


2 - Primer

En primer grundar, jämnar ut, slätar till samt döljer rodnader och stora porer. Dessutom skyddar den huden mot yttre påverkan. Primer ersätter inte foundation, utan jämnar snarare ut och förbereder vägen för den. Primer ger en perfekt bas till din foundation och gör att makeupen håller sig fräsch längre!

Tips från makeupartisten! Ett vanligt fel är att applicera för mycket primer vilket ger ett motsatt resultat. Applicera på t-zonen för att få en mattande effekt och sedan efter behov i resterande delar av ansiktet för att jämna ut.

Produkttips: 



Clarins Instant Smooth Perfecting Touch
  Lumene Beauty Base Mattifying Primer
  Smashbox photofinish

 

3 – Foundation
Välj en foundation som passar din hudtyp och efter det resultat du vill ha. Väljer du en flytande foundation, applicera med foundationpensel för bästa resultat. Börja applicera din foundation mitt på ansiktet och dra ner mot käkbenet. På så sätt undviker man att hårfjunet i ansiktet lägger sig åt fel håll.

Välj foundation efter hudtyp
Problemhy (acne): Välj en lätt foundation som andas. Gärna mineralmakeup som innehåller naturliga mineraler som motverkar acne och låter huden andas. Se till att produkten innehåller zink, det har en motverkande effekt på acne.
Produkttips: 



bareminerals foundation
Fet /blank hy: Välj en foundation med mycket puder i vilket mattar huden. Se upp för flytande foundation som lätt blir oljiga på fet hy.

Produkttips:


IsaDora Hydralight
 
Kanebo compact puder

Torr hy: Använd en foundation som inte är så pudrig, det torkar ut huden ännu mer. Välj en flytande med återfuktande egenskaper.

 

 

Produkttips:
IsaDora Lift & Cover foundation


Lumene Rejuvenating foundation


Blandhy: Om du har blandhy kan du använda samma foundation som en med fet/blank hy. Se till att ha två olika som du kan alternera mellan då din hud kan vara fet eller torr från dag till.

Välj foundation efter resultat

Heltäckande resultat: Välj en flytande foundation. För bästa resultat applicera med en foundationpensel istället för svamp. Läs mer om penslar här!

Produkttips:
Clinique Superfit foundation


Elizabeth Arden Intervene foundation


Matt resultat: Välj en ganska torr foundation med mycket puder för att matta ner.

Produkttips:
Clinique Skin Smoother


Naturligt resultat: Välj en mineralfoundation. Den ger bra täckning men låter samtidigt huden andas och ger ett fint naturligt resultat.

Produkttips:
bareminerals spf 15


Välj rätt nyans: Prova alltid ut nyansen på käkbenet och helst i dagsljus. KICKS butiker är anpassade för att återge dagsljus. Välj hellre en lusare än mörkare nyans. Fråga makeupartisterna i KICKS butiker om du har svårt att hitta rätt.

Tips från makeupartisten! Eftersom din hudton förändras med årstiden bör du ha en ny foundation för varje säsong. Har du mogen hy – välj en foundation med extra fukt och utjämnande effekt.

 

4 – Concealer

En concealer är lite som en koncentrerad foundation. Den hjälper dig att dölja mörka ringar under ögonen, dämpa röda nyanser t. ex kring näsvingarna, dölja finnar eller ljusa upp runt ögonen. En concealer med rosa ton döljer grå/blåa toner bäst och är perfekt att dölja mörka ringar under ögonen med. Grå ton döljer röda toner och passar därför bra till finnar och utslag. Köp med fördel en palett med olika nyanser så har du allt behöver! Applicera med fördel med en pensel.

 

Tips från makeupartisten! Val av nyans är det viktigaste. Har du en för mörk nyans poängterar du problemområdet istället för att dölja det. Välj hellre en nyans ljusare än din hudton och sudda väl. Avsluta med lite foundation om det behövs!

Produkttips:
Lumene Beauty Base palett


Lancôme longues tenue

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0