Tips!

Rätt mascara för dina fransar

Vibrerande mascaror, tubmascaror, klotborste och gummiborste. Mascaran har de senaste åren utvecklats och förändrats och finns nu i alla tänkbara former för att passa olika ögon och franstyper. För mycket mascara på borsten eller för lite, för smal borste eller för tjock  - mascara är en smaksak. Bästa kompisens favorit kanske inte alls passar dina egna fransar. Prova dig fram och se vilken som passar dig bäst.

Gummiborste

+ Bra för dig som tycker att det är svårt att applicera mascara utan att det blir klumpigt. Gummiborsten är smal, taggig och böjbar. Den fördelar mascaran jämnt och kommer enkelt åt alla fransar
- Borsten kan kännas något hård i jämförelse med en vanlig borste

 

Produkttips: Max Factor Masterpiece mascara

 

Vårdande

+ Om man har känsliga ögon eller sköra fransar kan det vara bra att använda en mascara som innehåller vårdande ingredienser.
- Vissa vårdande mascaror kan vara svårare att ta bort än en vanlig mascara.

Produkttips: Lumene Blueberry mascara

 

Volymborste
+ Om man är bra på att applicera mascara och är ute efter fylliga fransar som tar för sig så bör man satsa på en volymmascara.
- Om man har små korta fransar eller fransar som sitter tätt mot globlinjen kan det vara svårt att applicera en volymmascara då borsten är ganska stor. Det är även svårare att komma åt alla småfransar

 

Produkttips: Maybelline Colossal mascara

 

Vibrerande

+ Den vibrerande mascaran är den senaste innovationen. Borsten vibrerar ca 7000 gånger i minuten vilket medför att mascaran lägger sig runt hela fransen och når de allra minsta fransarna.
- Kan kännas obehagligt i början att borsten vibrerar mot fransarna.

 

Produkttips: Lancôme Ôscillation mascara

 

Rund borste

+ Den klotformade mascaran fokuserar på färre fransar i taget vilket ger mer volym och bättre separation. Den runda borsten kräver lite mer appliceringsteknik. Men när du väl får till det kommer du åt varenda frans och fransarna blir långa och separerade.
- Svår att applicera till en början. Inget för den som har bråttom på morgonen.

 

Produkttips: L’Oréal Telescopic explosion mascara

 

Tvåstegsmascara med tubteknologi

+ Eftersom tvåstegsmascaran består av en primer och en mascara ger den mycket volym. Tubteknologin innebär att mascaran lägger sig som en tub runt fransen och är därför mycket lättare att ta bort. Tvätta ansiktet med ljummet vatten och mascaran ramlar enkelt av i tuber.
- Tar lite längre tid då man applicerar i två omgångar.

 

Produkttips: L’Oréal Double Extension Beauty Tubes

 


Tips från makeupartisten! Sicksacka med borsten över fransarna, på så sätt kommer du åt alla fransar. En öppnad och använd mascara håller i ca 5mån. Därefter börjar mascaran torka ut och innehåller mycket bakterier och smuts som du inte vill ha i närheten av dina ögon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0