Tips!

Måla läpparna

1932 tog Max Factor fram världens första läppglans X-Rated, som faktiskt inte gick i pension förrän 2003. I dag, nästan 80 år efter introduktionen, är läppglanset kvinnans bästa vän. Plastapplikator, pensel, skummigummitopp, glans, matt, transparent, eller rött – det finns att välja på.

Läppstift
Klassikern läppstift håller i sig och är inte längre så torrt som det var förut. De senaste åren har läppstiftets popularitet ökat, delvis pga av att många läppstift idag har återfuktande egenskaper eller en primer som grundar och ger läpparna fukt. Lancôme L’absolu rouge är frekvent på KICKS topplista.

 

Produkttips: Clinique

 

Max Factor Lipfinity

 

Gloss

Det finns en uppsjö gloss att välja mellan. Lancôme Juicy Tubes har legat etta på KICKS topplista över mest sålda gloss i snart 2 år. Lång hållbarhet och glosseffekt brukar vara det som avgör valet.

 

Produkttips: L’Oréal Glam Shine 6 h

 

Lancôme Juicy Tubes

 

Gloss med Spf

Man kommer ofta ihåg att skydda ansiktet med solskyddsfaktor men läpparna glömms lätt bort. Men man behöver inte använda solskyddsfaktor på stift, utan nu finns fler och fler helt vanliga gloss som innehåller spf för att skydda läpparna mot solens skadliga strålar.

 

Produkttips: Clarins Sun Lip Balm

 

Plumping

Ju större desto bättre. Istället för läppinjektioner finns gloss som gör att läpparna sväller och blir synligt större. Så kallade plumpers, innehåller ofta ingredienser som peppar och kanel som ökar blodcirkulationen i läpparna och gör att de sväller. Se upp om du är känslig. Det kan bränna till ganska ordentligt - helt ofarligt förstås!

 

Produkttips: Citylips

 

IsaDora Pump n’ Plump

 

 

Vårdande

Om man inte är ute efter färg och gloss och bara vill återfukta sin läppar kan man använda ett cerat eller ett vårdande läppbalsam. Exempelvis rosvax verkar vårdande för läpparna.

 

Produkttips: Clarins Moisture Repleneshing lip Balm


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0