Tips!

 

 

 

Lång eller kort, smal eller tjock, gammal eller ung spelar ingen roll. Celluliter kan drabba alla. Många tjejer får dem redan under tonåren då fettdepåer kring rumpa och lår börjar utvecklas.

Hur uppkommer celluliter?

Fettcellerna trycker mot blod- och lymfkärlen och på så sätt blockeras blodgenomströmningen, vilket gör att dräneringen av slaggprodukter och vatten försämras och vätska samlas. På så sätt uppstår gropar i huden.

 

Hur kan man förebygga /reducera celluliter?

Apelsinhud kan bero på, eller påverkas av, ett stillasittande jobb, dålig kost, för lite sömn, rökning, för lite motion eller ärftlighet och hormoner. Genom att träna och äta bra kan du förbättra blodgenomströmningen och därigenom reducera celluliterna.

 

Hur effektiva är anticellulitcremer? 

Anticellulitcremer hjälper till med dräneringen av vatten och slaggprodukter och angriper problemen från flera håll. Bitta Bylin, utbildare för Clarins, säger att det bästa resultatet uppnås av en kombination av träning och bra kost tillsammans med en anticellulitcreme.
– Det är helheten som ger bästa resultat. Gällande appliceringen så bör man den första månaden applicera cremen två gånger om dagen och därefter, för att bibehålla resultatet, fortsätter med en behandling om dagen.

 

Hur applicerar man cremen?

Det finns olika typer av cellulitprodukter, de punktbehandlande smörjs in på den drabbade kroppsdelen och de andra används över hela kroppen.
– Största misstaget folk gör är att de bara smörjer produkten lokalt på problemområdet. Kroppen är ett helt system om jobbar som en helhet och man måste smörja ända från anklarna till höfterna – om det nu är låren som är problemområdet, säger Bitta Bylin.

 

Tips från hudterapeuten! Applicera cremen mot hjärtat, för att understödja blodets och lymfans riktning. Om du samtidigt spänner musklerna i det aktuella området hjälper du kroppens system ytterligare – muskeln skapar ett tryck underifrån och handen ovanifrån – däremellan finns slagg, vätska och celluliter som på så sätt ”fångas in”.

 



Produkttips:  Biotherm Celluli-Laser Slimming Treatment
 

Clarins High Definition Body Lift
 

Nivea My Silhouette Slimming & Reshaping gel-cream
   
   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0